Raggmunk

Fick ett infall att göra raggmunk en dag när jag var allmänt trött på alla andra typer av potatis. Blev fantastiskt gott 🙂

Så här gjorde jag:

1. Sätt ugnen på 100-125 grader. Jag stekte raggmunken i stekpanna, med rikligt med smör, tills den hade fin färg. Sedan la jag in den i ugnen för att bli helt genomstekt samt att hålla den varm.

2. Vispa ihop 2dl mjölk, 2dl mjöl till en slät smet.

3. Tillsätt 2 ägg, ytterligare 2dl mjölk samt 1-1,5 tsk salt. Vispa ihop.

4. Skala 1/2kg potatis och riv grovt.

5. Skala 1-2 morötter och riv grovt.

6. Vänd ner potatis och morötter i smeten och blanda ihop.

7. Stek i rikligt med smör på ganska hög värme. Använd ca 1dl smet per raggmunk

8. När raggmunken fått fin färg, lägg den i ugnen till alla är klara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.